HUVUDET GÅR BO-BO-BO-BOMBOM


Skolan rullar på, lektionerna börjar komma igång på riktigt nu. Hela förra veckan har bara handlat om betygskriterier, kursplan och "hejhej jag heter blablabla" Även projektarbetet börjar trycka på nu. Man ska lämna in en idéskiss och plan om hur man ska lägga upp och genomföra arbetet. Jag har inte berättat om mitt projektarbete. Planen var att jag och Ellen skulle ha åkt till Litauen som volontärer på ett barnhem i en vecka under det kommande höstlovet. Vi har pratat om det rätt länge och räknat med att vi skulle stå på loppis för att få in pengar till resan men här om veckan fick jag veta att hon inte ville åka dit längre... och där stod jag utan en plan B. Jag har känt/känner mig jävligt stressad och inte allt för glad men nu börjar fler ideér falla på plats. Jag tänker inte avslöja mina nya tankar inför mitt projektarbete än fören jag är hela säker på vad jag kommer göra. Det är väldigt mycket tankar som går omkring i mitt lilla huvud just nu, det är mycket jag vill göra.

Idag har jag tränat! Det flyter på kalasbra det här. Visst, det är jobbigt men jag vet ju att jag har klarat av det förut, endast åtta månader sen. Det är ju inte speciellt länge sen, visst kan jag klara av det igen om jag klarade av det då? Jag är helt slutkörd efter bara 1000 meter i vattnet men lyckas ändå simma hela passet ut, fast jag bara tänk simma en timme. 4300 meter simmade vi idag, väääldigt stolt över mig själv. I torsdags blev det bara 2000 för min del.

Imorgon är det sovmorgon, börjar 09:00! Det är bara en timme senare än vad vi brukar börja men det är ändå skönt. Bara kunna ligga kvar i sängen när Viktor smiter iväg för att jobba vid halv sex (stackarn!) och veta att man inte behöver gå upp fören om 1-2 timmar, guld! Efter skolan imorgon tar jag förmodligen tåget in till Örebro för att sedan gå på stan med Viktor, mys!

Slänger in en sur liten snöbild bara för att det har varit så kallt idag, speciellt i skolan!
 



DET ÄR SÅHÄR DET KOMMER KÄNNAS, BABY


Har haft en väldigt fin helg. Började i fredags då jag slutade skolan vid halv tolv, stötte på Sara utanför matsalen och hängde sedan med henne och Kajsa i någon timme innan jag gav mig hemåt. Runt halv sju åkte jag, Viktor och min lillebror Calle in till Örebro för att gratta pappa. Mycket prat och god mat. På hemvägen stannade vi till i Kumla för att se bandet Pray for tomorrow spela på torget (våra kompisar är med i bandet) När vi tillslut var hemma var jag så trött att jag somnade pang bom.

Den fina helgen fortsatte igår med släktträff/Klingträff (pappas sida) hemma hos mina sysslingar Malin & Tobias. Vi blev runt 30 personer. Länge sedan man såg någon av dem! Riktigt trevligt. Vi fikade, grillade, skrattade, pratade och lekte lekar. Viskleken bjöd på väldigt mycket skratt. Det är rätt sjukt hur en mening kan förändras efter att ha viskats till ungefär 20 personer. Några exempel från gårdagen:

Hösten är här---> Nu är hösten här ---> nussinussi 

Mats-Ola är ett ollon
---> Mats huvud är ett ollon ---> Mats & Anettes ollon (tror jag?) 

Frimisvakten är dum mot Tobbe ---> Strömpisvakten är dum mot Tobbe --->
Strömpisvakten är dum mot totte ---> Strömpisvakten tuttar på strömpistutten

Ganska galet, men kul! Vi skrattade alldeles för mycket, tårarna nästan sprutade, haha.
Den fina helgen kommer att fortsätta, dock inte lika fint denna timma framöver för jag tänkte sätta mig med matteboken medan Viktor är hos sin pappa och jobbar. Men det kan det vara värt för när han kommer hem ska vi avsluta söndagen så bra som möjligt och baka något gott♥



YOU DON'T KNOW WHAT YOU DON'T KNOW


Idag har jag varit uppe och krånglat hos rektorn/syon om lektioner igen (var det härom dagen också) Jag har nämligen bytt ut organisation & ledarskap och affärsjuridik, som egentligen är obligatoriska lektioner för oss ekonomer men som gick att fixa iallafall. Nu har jag istället samhäll B med Nv3A. Jag känner att samhäll B är viktigare att ha med sig när det börjar bli dags att läsa vidare. Denna dag har dessutom varit väldigt seg, jag går heldag på torsdagar 07:50 - 15:20, det tar på krafterna.

När jag kom hem från skolan idag hade mamma med sig grejer från jobbet så att jag skulle kunna ta prov på om jag har urinvägsinfektion eller inte, jag har haft lite ont när jag kissar i ungefär 3-4 veckor nu. Inte konstant, det har gått lite upp och ner, dagvis liksom. Ibland gör det jätteont och ibland känns det nästan som det ska kännas. Men idag när jag gjorde testet så visade det sig att jag inte hade urinvägsinfektion utan jag har för högt/lågt PH-värde i kroppen. Vi vet inte riktigt än vad det menas, mamma ska höra på jobbet idag om någon vet.

IDAG klockan 17:00 gick jag ner till Alléhallen och gjorde mitt första simpass på... jag vet inte hur länge!! (?) Det kändes skönt att komma igång men det är vääääldigt tufft. Jag har bara simmat några få gånger (ungefär 4) på ca 8 månader. Vilket i genomsnitt blir en gång varannan månad!! Gud vad galet det låter när man tänker efter. Från att ha tränat varje dag till att träna en gång varannan månad. Hur som hellst, jag har tappat oerhört mycket muskler i armar, ben, mage.. hela köret. Kände mig som en Betty Spaghetti, leksakerna man lekte med när man var liten (iallafall jag) liknar barbiedockor fast helt lealösa i hela kroppen, ni vet? Jag simmade en 50:a bröstsim på 38 sekunder, bättre än väntat med ändå inte bra. Det kommer ta sig, behövs bara lite tid!





I NEED YOU BY MY SIDE


Hade tänkt att träna idag efter skolan men skippade det pga halsont. Viktor jobbar och jag är alldeles kall & trött. Jag påbörjade just en bok som jag inte vet var den kommer ifrån, om jag har fått den av någon eller om jag själv har köpt den? Jag läste de 50 första sidorna, den verkar än så länge inte så jättebra. Ska strax krypa ner i sängen och kolla några Gossip Girl avsnitt sen ska jag springa till Konsum för att köpa kollegieblock och lite glass.



GICK UT SOM EN 2:A, TILLBAKA SOM EN 3:A


Första dagen i trean på gymnasiet idag, började med ett extremt tråkigt "välkommen tillbakasnack" av rektorn följt av en och en halv timmes rast. Första lektionen var naturkunskap B, läraren, Marcus, verkar helt okej. Vi drog igång med arbete direkt efter upprop och presentation. Nästa naturlektion (torsdag) ska vi plantera våra egna små "groddbebisar" fast lite mer invecklat. Vi får nämligen välja mellan olika ämnen som salt, kopparsulfat, t-röd m.fl. som vi sedan ska plantera fröen i. Får se hur det går! Sista lektionen var organisation & ledarskap, verkar också helt okej. Inte det roligaste kanske men.. visar sig. Här nedan ser ni mitt schema (lite dålig bild), helt nöjd faktiskt. Älskar mina fredagar! Nu ska jag ta och äta något, kram.







 


JAG KAN VERKA GALEN MEN DET KÄNNS PERFEKT


Nu har jag bloggat, duschat, packat upp väskan, slängt alla kläder som var med till Turkiet i tvätten, ätit frukost och snackat med syrran om hennes första skoldag som gymnasieelev. Några av er vet att jag är helt galet förtjust i grönsaker och frukter. Jag skulle seriöst kunna leva på det. Nu när jag inte har varit hemma på en vecka så har jag knappt ätit en enda grönsak!!? Vi vågade inte riktigt köpa frukt och grönsaker där nere för vi är inte vaccinerade mot hepatit a & b och vad det nu heter. Vi tog det säkra före det osäkra helt enkelt. Ni kanske förstår att jag är riktigt sugen på en sallad just nu? Ni vet, en färsk, saftig sallad! Finns inget bättre. Bara för att jag har en så himla gullig pojkvän så ska vi in till Örebro och äta på Java om en stund, kycklingsallad, nom nom!



GALET, SKÖNT, BEHÖVLIGT, NAAAAJS!


Åhh vet knappt vart jag ska börja! Ditresan gick jättefint, vi kom på att vi kunde parkera bilen på en långtidsparkering (ligger några 100-meter från Arlanda) och sedan ta flygbussarna in till terminalen. Både billigt och enkelt. Incheckningen gick smidigt, likaså flygresan. Calles premiärflygning! Vi var framme vid hotellet/lägenheterna runt 22:00. Riktigt fint och fräscht. Under veckan har vi har badat i både poolen och havet, vi har shoppat och ätit ute, ja, haft det väldigt trevligt helt enkelt! Måste tillägga att usch vad denna vecka har slitit på håret. Vattnet i poolen har varit bräckt, saltvatten i havet och duschen på rummet har inte heller varit helt ren. Trots schampo och hårinpackningar så har hårtopparna blivit hårda, helskumt. Ska bli skönt med en ordentlig dusch sen! Men, det var en behövlig vecka, ett riktigt bra avslut av sommarlovet. Det har varit plus minus 40 grader hela veckan, man har hellst bara velat lega i vattnet. Personalen har varit jättetrevliga, så hjälpsamma. Allt har varit så enkelt; nära till havet, lättlagad mat och 20 minuters bussresan in till stan var också smidigt att förstå sig på. Vi är mycket nöjda och funderar starkt på att åka tillbaka nästa sommar! Det jobbigaste har varit killarna inne i stan. När man står där och tittar på skor eller annat så kommer de och tjatar på en att man ska köpa "I make a good price for you" Vet inte hur många gånger vi fick höra just den meningen, spelade ingen roll vilken affär man gick in i. Fördelen var ju att vi kunde pruta ner oss till väldigt bra priser om det var något vi ville ha! Vi var hemma runt 05:00 inatt, trötta som tusan. Mamma körde Arlanda - Västerås och jag körde Västerås - Hallsberg, endast lastbilar och några få personbilar ute på gatorna. Jag bad Viktor ringa mig innan han började jobba imorse så klockan 05:43 ringde mobilen, då var jag fortfarande vaken. Somnade nästan pang bom efter vi sagt hejdå. Har knappt sovit fem timmar men då är jag förmodligen trött inatt och det är ju bra för imorgon är det skola. Är föresten ganska nöjd med skolschemat, änsålänge. Nu ska jag plocka fram lite frukost och sedan packa upp resten av grejerna från resväskan, men först: bilder från resan!
 
Taggar i bilen



Jag gav mjölk till små jamande kattungar utanför vårt rum


Första doppet i havet

Stå på vattnet?



Shoppingdag (jag har solen i ögonen, ser ut att börja gråta snart)


Beställer mat på fredagskvällen





Chillidill vid havet




I WANNA WAKE UP WHERE YOU ARE


Viktor sov hos mig inatt. Vi somnade rätt sent, klockan hann nog slå 03:30 innan ögonen föll ihop för oss. Jag vet inte varför vi inte somnade tidigare med tanke på att jag skulle upp tidigt idag. Men vi låg och pratade om allt möjligt och sen började vi lyssna på massa musik som jag spelade upp från min mobil, eller... vi lekte en lek, jag spelade upp en låt och Viktor skulle gissa vilken det var. Det kunde vara allt från Blink182, Fall out boy, Sum41, Avenged Sevenfold och många, många fler! Jag må säga att han hade väldigt bra koll.

Nu måste jag packa färdigt det sista, om en timme åker vi mot Arlanda. Ska bli riktigt skönt att komma iväg till värmen men jag kommer sakna Viktor som tusan♥ Vi konstaterade igår att det är tredje gången det här sommarlovet som jag "lämna" honom ensam utan mig i en vecka. Första gången var det Kreta, andra Peace and Love och tredje nu, Turkiet.

Ni, mina läsare, får ha en så jätteskön sista vecka (för vissa) av sommarlovet, precis som jag!



KAOS VAR ORDET!


Igår blev det krogen tillsammans med Viktor, Ellen, tvillingarna och några fler. Förfesten började hos Erik och allt kom igång som det skulle med spel, skratt och massvis med fotografier. Det var inte fören vi skulle dra till tågstationen som det började bli lite galet... Vi gick nämligen försent hemifrån Erik (som bor 25 minuter därifrån) Vi fick springa hela vägen för att vi skulle ha en chans att hinna med tåget som avgick 21:20. På grund av "springturen" splittrades ligan i tre grupper, några av oss hamnade före medan andra hittade skjuts på vägen. När alla väl var framme insåg vi att den fullaste av oss alla (Erik) var borta... spårlöst. Ellen hade hans mobil vilket gjorde det hela tusen gånger värre. Efter nästan 30 minuters letande ringde Eriks mamma och berättade att Erik hade gått hem igen och att han inte visste vart vi var eller vart han hade sin mobil. Tåget hade vi missat för längesen och eftersom att det inte gick några senare tåg så fixade vi skjuts. Inte fick vi gratis inträde till Frimis heller eftersom att klockan hade passerat 22:00. Väl inne i Örebro bestämde sig jag och Viktor för att följa med tillbaka till Hallsberg igen. Vi blev så oroliga när Erik försvann att vi tappade festlusten. Vi avslutade kvällen hemma tillsammans med lite mat och kvällsprat innan läggdags.







LOVE AND MEMORIES


Jag uppskattar verkligen allas stöd igår angående siminlägget. Nu känner jag mig verkligen mer taggad till att börja träna igen och att få träffa alla underbara simmare! Jag blev erbjuden att börja simma i Örebro, det vore verkligen jätteroligt men jag tror jag börjar i Hallsberg till en början så får vi se hur det går och hur jag känner mig. Jag har knappt simmat på åtta månader så just nu känner jag att jag bara behöver komma igång, i min egen takt. Dessutom så förmodar jag att skolan, 3:an, kommer bli snäppet tuffare än vad 1:an & 2:an har varit, vilket betyder att jag måste lägga ner mer tid för plugg. Så, ja, jag tänker ta det här i min egen takt efter hur det går och hur jag känner mig. Jag tror jag kommer lyckas, jag tror på mig själv! 



VI FÖDDES FÖR ATT VINNA


Tänkte sätta mig och fixa ihop någon sorts checklista nu så jag inte glömmer packa ner något den dagen jag börjar packa... förmodligen fredag eller lördag, eller varför inte söndag? Jag brukar alltid packa i sista minuten, det är typiskt mig. Det som dessutom är lite galet är att det går på 10-15 minuter. Förr när jag åkte runt och simtävlade varje/varannan helg så packade jag alltid kvällen innan jag skulle åka, snabbt som sjutton gick det. Jag antar att jag är så van att packa och hålla koll på saker, därför det går så pass snabbt. På tal om simning och tävlingar, gud vad jag saknar mina simvänner och alla tävlingar vi har varit på! Alla minnen vi skapat. Jag är bara för sugen på att träna och tävla just nu. Mitt löfte är ju att försöka komma igång när skolan börjar igen. Jag tror faktiskt att det är ett löfte jag kommer kunna hålla för gaah.. (!!!) vad jag saknar allt när jag sitter och kollar gamla bilder! Det är som en kick som kommer smygandes någonstans inuti mig som försöker tala om för mig att det är simning jag ska hålla på med, även om det är jobbigt och även om jag inte alls har motivationen med mig precis nu! Det är något jag har hållt på med i 10 år och något som jag bör fortsätta med, kanske inte på samma nivå men ändå inte sluta helt. Sååå, ja, jag ska börja simma igen! Jag älskar att tävla, jag älskar känslan av när man har simmat på en viss tid och kvalat in till SUM-SIM (svenska ungdomsmästerskapen), JSM eller SM. Alla kompisar är så glada för just min skull. Vad skulle jag göra utan dem? Att ha roligt på tävling är en viktig roll i det hela för att det ska gå så bra som möjligt. Åhh vad jag saknar♥

Fotografering efter träning

Jag & Linn

Linn, Julia & jag. Träningsläger på Sicilien -07

Linn, Jenny, Julia & jag. Sicilien - 07

Ida & jag, bus på tävling i Eskilstuna

Vera, Linn, Anna & jag. Fotografering till tidningen. SUM-SIM tjejer!

Jag & Linn på hotellet i Varberg, SUM-SIM -08

Vera & jag, fotografering till tidningen. SM-tjejer!

Jag & Linn, pussbild under vatten

Anna, Lovisa, Ida & jag

Lovisa, Micke, Ida, Alexandra, jag, Vera & Esther

Kenan, Nathalie, Ida, Ida, Anna, Linn, jag & Vera. Träningsläger Teneriffa -10




DAGENS OUTFIT...




... trodde jag, tills jag såg vädret (mulet/regn och 15 grader, jippi) Fick ta på mig ett par jeans istället, funkade det också. Som sagt så var jag med mamma in till Örebro idag. Jag kom hem med ett par höstskor, en kalender, fyra kollegieblock, en duschtvål och sololja. Nu är jag redo att både resa och börja skolan, faaaast... jag vill inte börja skolan, för gud så skönt det är med sommarlov, I ♥ sovmornar! Menmen, får hoppas på ett bra schema istället. Nu ska jag steka pannkakor, ciao!



I CAN'T COMPETE WITH HISTORY


Ligger i sängen men måste verkligen gå upp nu. Tänkte kolla ett avsnitt Gossip Girl men det hinner jag inte för jag ska till Marieberg/Örebro med mamma och handla resväska, solkräm, kläder och lite annat. Åhh, jag kan inte fatta att vi åker på söndag! Jag älskar spontana bokningar/händelser för då slipper man längta så länge. Jag vet när jag bokar biljetter till Håkankonserter, det brukar jag boka flera månader innan för att biljetterna tar slut så snabbt. Fast... längtan är en ganska skön känsla eftersom att man längtar ju oftast efter något man vill ska ske och när det väl sker så blir det underbart!





10 fina månader idag med världens bästa kille. Älskar honom♥





TURKIET!


Nu är det bestämt och bokat. På söndag åker jag, mamma, Hanna & Calle till Turkiet!!! Hur najs är inte det??! Jag ska verkligen bara ligga och slappa varenda liten minut, njuta av solen och bara ta det lugnt. Jag vet inte vad jag ska skriva, är helt extas just nu.
Får räcka såhär, puss.






 


BESLUTSÅNGEST... IGEN


I och med att jag städade rummet så hamnade två tomma parfymflaskor (Victoria Beckham Signature & Escada Taj sunset) i sopporna. Då insåg jag att jag har bara en parfym som jag tycker om just nu. Så.... när jag har pengar ska jag antingen köpa någon av dessa två godingar nedan (som jag hade innan) eller testa Beyonce's nya, beslutsångest.




 


STORSTÄDAT!


Har städat hela rummet idag, då menar jag verkligen städat. Jag har slängt massa gammalt smink, sorterat bland cd-skivorna, torkat i varenda liten vrå, dammsugit mattan ordentligt (!!!!) och bytt i sängen. Det enda som är kvar nu är garderoben, men den tar jag en annan dag. Här kommer lite bilder på mitt rena, fina rum!







EN GÅNG I TIDEN VAR ETT TAG SEN NU


Sitter och lyssnar på en "gammal" spellista på spotify, Good shiEt heter den. Den är väl inte så jättegammal men sist jag uppdaterade den med mer musik var 1 maj 2011. Drygt 3 månader sen. Jag gav upp den för jag tröttnade på all musik som ligger på just den listan, trots att den består av 400 låtar. Jag gjorde en ny lista med annan musik, andra artister, men nu idag så gick jag tillbaks till den gamla listan och... nu sitter jag här och sjunger med till Linnros, Winnerbäck, Broder Daniel och många fler godingar! Nu ska jag göra mig iordning, om en timme går bussen till Örebro. Calle & jag ska träffa pappa för lite shopping och bio.


 

SÄNGEN = BÄST?


Åhhh, sitter och beställer hem det här fina påslakansettet. Det kommer pryda mitt rum riktigt bra!






BAD, SHOPPING, GRILLKVÄLL!


Åkte till Harge tidigt igår tillsammans med Viktor, David, Julius och Jonathan. Vi tog ett dopp sen insåg vi att det inte skulle bli så mycket finare väder... mulet, så vi åkte hem igen. Jag och Viktor tog istället en tripp till Marieberg, var bara ute efter en grej men det fanns inte. Typiskt. När vi kom hem var vi så trötta att ögonen nästan föll ihop för oss fast klockan bara var 17:00. Vi tog en powernap och runt 18:30 tiden var vi ute hos David för en grillning. God mat och mycket prat, fin kväll!



BESLUTSÅNGEST


Sitter och kollar kläder på internet och har verkligen blivit helt kär i ett par shorts. Tyvär finns dom inte i storlek 34 som jag behöver, nu har jag beslutsångest över om jag ska ta dom i 36 eller inte ta dom alls... Vill så gärna ha dom♥


 

KISS ME TILL YOU'RE DRUNK AND I'LL SHOW YOU


Igår kom jag, Hanna, mamma och hennes kille upp i tid. Vi åkte nämligen till en sjö vid namn Sottern, ligger utanför Pålsboda. Vi solade, badade och hade det väldigt trevligt. 24 grader i vattnet, riktigt skönt. Vi var hemma runt 18:00 och jag hann bara komma innanför dörren då jag fick ett sms av Viktor där det stod "Snälla följ med mig, David och Julius ut ikväll" Så jag fick snabbt springa in i duschen, hoppa i partykläderna, fixa håret och sminka mig. Jag blev riktigt nöjd med både klädvalet och sminkningen, det är sällan jag blir sådär galet nöjd, men igår lyckades jag. Tog dock inga bilder. Förfest hos Viktor med shots och cider, likaså på bussen in till Örebro. Vi mötte upp Julius och startade sedan partyt på Liqiud bar med en flaska rosé sen fortsatte vi till Ivy bar & grill, där vi fick i oss några öl. Runt halv elva tiden stannade vi till vid en park, delade på en cider som jag lyckats fått med mig hemmifrån Viktor. Kvällens "slutstation" blev Strömpis. Träffade trevligt folk och hade det allmänt bra. Vädret var bara sååååååå på våran sida! Väldigt bra väder hela kvällen. Det hände dock lite mindre trevliga grejer inne på "slutstationen" Men... det som händer på Strömpis, stannar på Strömpis. Vi var hemma runt 02:00, trötta som tusan.

Här kommer lite bilder från badtrippen




ANKAPANKA


Stötte på dessa sötnosar igårkväll när jag badade med Viktor ♥ 







LOPPIS PÅ G


Jag plockade fram massvis med gamla barnkläder och barnleksaker igår. Hela framsidan blev täckt med grejer. Jag tycker det är jättekul att bara sitta och sortera med sådant man lekte med när man var liten, det väcker minnen. Allt var så lätt när man var yngre, man kunde leka med vad som helst. Jag, Hanna och Calle kunde sitta och leka med samma sak i flera timmar när vi var små. Jag minns att vi turades om att leka med både flick- och pojkgrejer för att alla skulle få som de ville. Om Calle fick önska så var det lego eller playmobil som gällde, fick Hanna och jag önska så var det Barbie, dockor m.m. Jag kunde sitta och bygga upp/inreda små leksaksgubbars hus från att jag vakna till att jag gick och la mig. Anyway... detta + mycket mer ska säljas på loppis i höst. Jag ser fram emot det!






SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR! ♥










RSS 2.0