WORDFEUD MOT JOSSAN GÅR INTE BRA LÄNGRE




Det är inte roligt att spela wordfeud mot Jossan för hon får alltid alla bra TW-brickor! Som på bilden till höger, hon har lagt KOTT för 126 poäng på två TW-brickor. Det är orättvist, jag har inte en chans att vinna nu. Hon vann förra omgången också, fast jag har vunnit rätt många omgångar jag också, kanske är hennes tur nu.




DIN VARMA SLITNA HAND DEN SLUTS FÖRSIKTIGT OMKRING MIN OCH TAR MIG MED


Har varit på stan två dagar i rad nu. Igår var jag inne med Viktor, David och Jossan men hittade dock inget trots att jag har pengar. Idag åkte jag, syrran och hennes kompis Claudia in till Marieberg en stund och sedan vidare till Örebro, tror ni inte jag kommer hem med massor eller? Jo! Det är så tokigt att man inte hittar något ena dagen medan man hittar allt andra dagen... Jaja, jag fick i alla fall med mig tre par trosor, ett par jeans, ett vitt linne, ett festlinne, två ringar och en mjukiströja hem. Kul att fynda, fast jeansen och festlinnet var inte på rean.



När vi kom hem hjälpte jag till med den goda maten, taco, som alltid lägger sig så fint i magen, nom! Efter maten bjöd kvällen på familjespel med mamma, Tero och syskonen. Dock var det väldigt svåra frågor som knappt någon av oss klarade av, speciellt inte vi ungdomar, men det var värt ett försök. Trevligt att bara göra något allihopa såhär på lovet när alla har tid.



På bilden till vänster ser ni stegen jag pratade om, den jag fick i julklapp. Tanken är att jag ska hänga kläder på den istället för att slänga dom på golvet. Det enda som behövs köpas till är ett par krokar. Riktigt smart av mamma faktiskt! Hade aldrig trott att jag skulle få en stege när mamma sa att jag hade ett paket kvar hemma som jag skulle öppna när vi kom hem från mormor. Jag hade börjat gissa på en bil, en cykel eller kanske en byrå eller ett nattduksbord, men nej! En stege var det, snacka om helt fel gissat.




LOOK AT THE STARS, LOOK HOW THEY SHINE FOR YOU



Julaftonsoutfit!

Guuud vilka fina julaftonsdagar jag har haft! Jag har nämligen haft två dagar julfirande eftersom att jag har mina föräldrar på två olika ställen. Men det gör inget, jag tackar inte nej till julafton x 2! Julafton den 24:e började i alla fall hemma hos mormor i Glanshammar tillsammans med kusinerna med god julmat, Kalle Anka, julklappar och fika. På bilden nedan ser ni den fina dukningen och all den goda julmaten. Ett måste på julbordet för min del är äggen! Åhh, så mumsigt. Tokiga Harald (mormors nya) hade satt ut massa skyltar kring maten där det stod vad allt var för något, haha knas!



Jag satt och längtade hela kvällen tills vi skulle få öppna alla klapparna och efter kan du vissla Johanna? var det äntligen dags. Julklappsutdelning, B A M! Det var så kul att dela ut julklapparna till alla mina kära och se deras reaktioner/miner med tanke på att jag var så nöjd med allt! Jag är själv nöjd med klapparna som jag fick av mamma, mormor och mina syskon den kvällen. Tack alla♥


Den mysiga pläden som jag fick av mamma och Tero. Asmysig!

Julafton nummer två spenderades hemma hos pappa & Mia idag på självaste juldagen, tillsammans med mina två syskon och Mias två söner. Vi skippade julmaten och åt köttgryta med pressad potatis istället, hyrde kronjuvelerna (som ingen av oss konstigt nog hade sett) och öppnade klappar! Bilden nedan är julklappen till pappa från mig, Hanna och Calle. Vi fixade ihop en relativt stor tavla åt honom, så söta!

 

Jag kan inte säga annat än att jag är galet nöjd med allt jag har fått av alla och att jag älskar mina föräldrar otroligt mycket. Kunde inte ha blivit bättre julaftonsdagar än såhär. Ni gör dom alltid till det bästa. Puss på er mammsi och pappsi♥ och alla andra fina!

Bästa julklappen från
Mamma
: Myspläden och designstegen som jag ska hänga kläder på (bild kommer) 
Pappa: Smyckeshängaren och topparna.





MERRY CHRISTMAS! HA EN FIN JULAFTON






 


DAGEN FÖRE DOPPAREDAGEN, JIEEJ!


Alltid lika mysigt dagen innan julafton! Tanken av att det är julafton imorgon gör mig så glad, jag känner mig verkligen som en 5-åring! Kan bero på att detta är den första julen på väldigt länge som jag önskar mig prylar istället för pengar eller konsertbiljetter. Idag ska jag bara vara hemma och hjälpa mamma med det hon kan tänkas behöva hjälp med. Hoppas till tusen att hon köper en julgran så vi alla kan få pynta den ikväll!



 


JULAVSLUTNING OCH SPONTAN UTGÅNG, WE LIKE!


Gårdagen startade fin fint med sovmorgon då skolan började 9:30. Dock var jag pigg vid 08:00 så jag gjorde mig i ordning och var färdig redan vid 09:00. Dumt av mig att vara pigg och färdig en halv timme innan skolan trots att jag har sovmorgon och att det är sista skoldagen innan jullovet. Hur som så fortsatte dagen i skolan med lussebullar, pepparkakor, julmust och en frågesport som jag och Ellen var värdelösa på! Därefter bjöds det på julshow av musikesteterna, de levererar alltid bra, älskar att de dessutom sjöng Coldplay, gillas! När showen var slut hade äntligen jullovet börjat! Vi sa hejdå och önskade alla god jul innan vi alla spreds åt olika håll.

När jag kom hem skulle mamma in till Örebro/Marieberg så jag och syrran hängde med. Jag körde! Länge sen jag gjorde det faktiskt. Tror inte jag har övningskört sen vi åkte hem från Turkiet. Väl framme vid Marieberg delade vi på oss så mamma gick själv medan Hanna och jag gick tillsammans så mamma kunde handla julklappar ifred. Nu är jag färdig med alla julklappar, äntligen! Ser verkligen fram emot att dela ut mina julklappar, är så nöjd.

Jag och Ellen bestämde oss igår som hastigast att vi skulle med ut på krogen, väldigt spontant blev det. Jag hann bara komma hem från Marieberg innan jag var tvungen att hoppa in i duschen för att fräscha till mig! Vi tog 20:12 tåget in till Örebro då vi även fick för oss att vi skulle planka på toan, vilket inte gick så bra! När vi kom ut från toan och precis skulle gå av tåget haffade konduktören oss direkt och vi hade inget val, vi var tvungna att betala. På grund av henne har jag endast 12 kr kvar nu, tur att jag är färdig med julklapparna och att det snart är julafton! Klockan 21:00 drog festen igång inne på Strömpis med en förhyrd övervåning för oss själva tillsammans med massa andra sköna festmänniskor från alla möjliga håll och kanter! Jag träffade många gamla klasskompisar som jag inte träffat på väldigt länge såsom Max Tillman, Rasmus Lundgren, Adam Lind m.fl. Riktigt roligt! Vid 23:30 öppnades övervåningen för alla inne på Strömpis och dansgolvet fylldes på snabbt som sjutton. Vi dansade hela natten lång och somnade sedan hemma hos min pappa eftersom att nattbussarna inte går på onsdagar.


Jag, Ellen & Evelina!
 
Robin, Simon, Lisa & Ellen.


Nu sitter jag här hemma och bara tar det lugnt, vilket jag förmodligen kommer göra hela dagen idag. Det är ju faktiskt första jullovsdagen och om bara två dagar är det julafton. Jag längtar som ett litet barn. Jag öppnade nyss min mail för att läsa mitt stressarbete som jag fått tillbaka av min idrott & hälsa B lärare. MVG, fin start på jullovet! Synd bara att jag har en del plugg att ta tag i nu efter julafton men det klarar jag. Nu ska jag stoppa i mig lite pepparkakor!



IF YOU DON'T LIVE FOR SOMETHING, YOU'LL DIE FOR NOTHING




i'm done and i'm going to bed now.



 


SNÖ, FJÄRDE ADVENT, FIN KVÄLL


Min helg har varit helt okej bra. Den började i fredags med mys framför teven. Lördagen fortsatte jag med filosofiuppsatsen som jag även sitter med just nu, blir aldrig klar och inte blir det något mvg heller! Senare på kvällen träffade jag Viktor, David och Jossan. Vi tittade på filmen Thor medan vi tjockade i oss chips och dipp. Efter filmen började spindelmannen 3 och vi hann se färdigt den innan klockan var alldeles för mycket då jag och Viktor kilade hem till mig. Idag har jag pluggat, pluggat och firat mormor på 70-årsdagen. Vi åt ute på restaurang inne i Örebro, mycket mysigt. Grattis mormor♥ Nu ska jag skriva färdigt den här förbaskade uppsatsen så jag kan gå och lägga mig och förhoppningsvis bli frisk snart!






ALLA VACKRA KÄNSLOR I VÄRLDEN VÄGER MINDRE ÄN EN ENDA VÄNLIG HANDLING


Jag kämpade mig igenom skolan idag med min jobbiga hosta. Det gick väl helt okej bortsett från att ingen ville sitta bredvid mig, men det är smällar man får ta när man är sjuk antar jag. Jag har inte tränat idag heller, blir lite ledsen för jag vill så gärna! Sitter just nu och skriver på min filosofianalys men innan jag återgår till plugget igen vill jag bara tipsa om en så fin film jag såg idag på teckenspråket. My name is Jonah heter den. Den handlar om en döv åtta årig pojke som inte kan göra sig förstådd och heller inte förstå omgivningen. Jag grät av både sorg och glädje, tycker verkligen ni ska se den. Verkar dock inte som att den finns att ladda hem tyvärr. Kanske går att låna? Aja, tillbaka till filosofin.




HOSTAR MIG TILL DÖDS, TYP


När jag vaknade imorse hade jag så ont i halsen att jag knappt fick ur mig några ord. Jag bestämde mig för att stanna hemma från skolan idag vilket jag tror jag gjorde rätt i då jag inte missade speciellt mycket. Personalen som lyssnar av telefonsvararen när man sjukanmäler sig kan knappast ha hört vad jag sa eftersom att min röst inte alls ville klämma ur sig några ord, haha, skulle vilja veta hur det lät.



I eftermiddags när jag äntligen piggnat till lite efter allt hostande orkade jag i alla fall ta tag i filosofiplugget. Jag har kommit ungefär halvvägs, vilket känns skönt. Jag skriver min uppsats om "vad är en god människa?" och har nu läst in mig på vad filosofen Stefan Einhorn tycker och tänker om just den frågan.

Nu ska jag borsta tänderna och kasta mig i sängen, har fruktansvärt ont i magen. Antingen beror det på allt hostande eller så är det helt enkelt laktosmagen som säger ifrån på grund av att jag åt pannkakor och mjölk för ungefär en timme sen. Jag har inte bestämt mig än om jag ska pallra mig iväg till skolan imorgon, men det hoppas jag. Hur mår och känner mig i morgonbitti får avgöra saken. Godnatt!




STAY WITH ME, THIS IS WHAT I NEED, PLEASE?


Dagen började fint med julbord i skolan sen åkte jag vidare till Kumla för ytterligare enkäter, men denna gång hos klass 5A på Fylstaskolan. Allt gick bra och nu har jag endast ett klasstillfälle kvar och det är förhoppningsvis på fredag tillsammans med klass 1B på Fylsta. Gud vad skönt det ska bli när allt detta Kumlabesökande är över. Nu ska jag laga mat sen ska jag faktiskt kolla på Chuck säsong 5 som jag idag upptäckte hade kommit ut, jipppii! Måste snart dra igång med filosofiarbetet som ska in på måndag, dock en vecka kvar men jag behöver förmodligen få ett MVG på uppsatsen för att få MVG i kursen som slutar nu efter jul. 



Idag blev det tyvärr ingen träning för min del för jag har alldeles för ont i halsen, suck.. Jag blir alltid förkyld framåt jul, snart får jag väl öroninflammation som också börjat bli tradition. Aja, bara hoppas att det inte blir så illa detta år. 

Just like the clouds, my eyes will do the same if you walk away.


 



CAUSE THERE'LL BE NO SUNLIGHT IF I LOSE YOU BABY




Både KM och luciafirandet gick suveränt igår! Kom etta på allt jag simmade och blev dessutom klubbmästare. Mina tider på loppen var inte heller helt dumma trots att det var manuell tidtagning, jag är nöjd! Blir bara mer och mer sugen på att tävla "på riktigt" när det går så pass bra för mig. Det blev en heldag i simhallen igår och när vi äntligen kom hem var jag så trött i kroppen att jag nästan somnade innan jag ens ätit kvällsmat.

När jag vaknade imorse, klockan 7, var jag så trött att jag till och med funderade på om jag skulle strunta i luciashowen (som visades upp av esteterna i skolan idag) och komma till filosofin istället som började halv 10. Men jag var duktig och kämpade mig upp, kändes som klockan var halv 6 när jag gick till skolan. Snacka om att det är mörkt på morgonen nu för tiden! Nu tänker jag stoppa i mig lite taco, några pepparkakor och senare blir det förmodligen badminton.





IT'S SO NICE AND I'D DO IT ALL AGAIN


Igår efter all julshopping kom jag hem med julklapp åt mormor och mamma, galet nöjd med allt dessutom! Den enda jag behöver fixa julklapp åt nu är pappa, men jag vet redan i huvudet vad det kommer att bli. Igår runt 17:00 åkte jag och Viktor vidare till pappa för lite mat, fika och film. Mysigt. Oj, nu hinner jag inte skriva mera. Ska iväg till Kumla för simtävling + luciadopp!



WE MADE IT ALL THIS WAY


Igår klockan 13:40 var jag inne i Kumla. Jag skulle göra min sista intervju med en klass 9 på Vialundskolan (mitt projektarbete) När jag väl var inne i skolan visade det sig att läraren hade glömt bort att jag skulle komma idag och därför skickat hem alla elever... vilken miss! Men tur som så fick läraren mina enkäter och intervju-papper som hon lovat att skicka till mig på måndag efter att eleverna fyllt i, så helt i onödan var det ju inte! Efter att ha förklarat allt för läraren skynade jag iväg till Kumlastationen för att sedan ta tåget in till Örebro och möta upp Julia och Ellen. Vi julshoppade i några timmar, åt kycklingbaguette på La Baguette och mummsade i oss en bit kladdkaka som vi delade på. Jag kom hem med en julklapp åt Tero och en åt Hanna. Klockan 20:00 kom Viktor till mig för att se Idol! En myskväll framför teven avslutade våran 14 månadersdag! ♥



Nu har jag precis kommit hem efter en morgonträning i Kumlahallen, eller ja, luciamorgonträning 08:00-09:30. Imorgon ska lucia-/fackelsimmet visas upp, hoppas det går lika bra och till och med lite bättre än övningarna! Imorgon, innan luciasimmet är det dessutom KM, taggad tjej! Nu ska jag se till så Viktor kommer upp ur sängen för sen rullar vi iväg mot Marieberg för ännu mera julshopping.





SOMMAR, TURKIET, MISS IT!



Sitter just nu och bloggar på hannas rum, med hennes dator, mitt internet krånglade lite... Och titta vilken bild jag hittade bland hennes bilder! Det är jag från när vi var i Turkiet, snacka om brun, saknar! Aja, dags att sluta drömma. Jag har precis skickat iväg min och Ellens teckenspråksläxa till läraren då vi filmade oss själva. Igår tränade jag, likaså idag, tungt pass men gud så skönt det kändes efteråt. Nu ska jag stoppa i mig en apelsin, lite C-vitaminer eftersom att jag alltid har så ont i huvudet och magen nu för tiden, hoppas det hjälper. Det var ett tips från Jullan!



THERE'S A MILLION EMPTY AND THERE'S ONE FOR REAL


Sitter och skriver på mitt projektarbete, sammanställer diagram och mailar lärare på Fylstaskolan i Kumla. Hoppas på att jag får besöka en klass 1 och en klass 5 nästa vecka, vore great! Snart ska jag filma mig själv när jag tecknar teckenspråk, det är vår läxa. Vi ska berätta/teckna vad vi heter, hur gamla vi är, familj, hobby, husdjur och hur vårat rum ser ut. En läxa utöver det vanliga helt enkelt! Ikväll blir det antingen ett simpass eller ett joggingpass, får se!



Ovan ser ni min eftermiddag i tre bilder. Promenad, badminton och ont i magen på badmintonsträningen (därför jag ligger på golvet) Har dock haft ont i magen i skolan idag också, kanske har ätit något jag inte borde? Kanske börjar jag bli laktosintolerant som syrran... hope not.



LET'S MAKE A BEAUTIFUL WORLD




Såhär mycket snö låg på backen när jag gick hem från skolan idag, det är säkert ännu mer snö nu. Så mysigt, jag sitter till och med och lyssnar på jullåtar nu. Usch vad jag har varit trött i skolan idag föresten. Har knappt haft helg ju, jag som är så van vid att sova till halv 12. I lördags gick jag upp halv åtta för luciaträning och igår halv 7 för simtävling, så ja jag är trött. Men trots det ska jag kämpa mig iväg på badminton ikväll!





I'M ALIVE, YES OR NO, NEVER STOP. I LIKE HOW IT FEELS


Jag simtävlade idag. Kan knappt tro det själv, men ja det är sant! Klockan 07:00 bar det iväg mot Filipstad imorse och ni anar inte hur skönt det är att vara tillbaka på tävlingar igen. Det är verkligen något jag saknat som tusan! Älskar att ladda inför ett lopp och sedan ge allt jag har och bli så trött att jag knappt kan andas, det är så det ska vara! Åh det var så underbart. Jag hade inte alls några höga förväntningar på mina tider utan jag gjorde det mest för att det skulle vara kul att veta vad jag kan göra för tider idag. Efter åtta månaders uppehåll och endast två simträningar i veckan nu under 3 månaders tid och jag är tillbaka! Kom hem med tre guldmedaljer, ett personligt rekord på 50 fjärilsim, en förvånat bra simning på både 100 bröstsim och 50 frisim och ett stort jävla smile! Ja, jag är nöjd med mina insatser. Det var ett helt år sen jag tävlade sist och idag insåg jag verkligen hur mycket jag älskar det här. Jag och många andra vet att det är det här jag ska hålla på med, det är det här jag tänker hålla på med. Jag tror på mig själv och jag kommer klara det. Tur att det är tävling nästa söndag också! B A M





EN HELGALEN FREDAG, JAG ÄR SÅ NÖJD!


Hade en jättemysig fredag igår. Började med tjejmiddag hos klasskompisen Na-Na som äntligen fyllt 18. Det bjöds på taco, fika, presdenter och massvis med skratt! Framåt åtta när tjejerna skulle ut på krogen åkte jag, Julia och Ellen hem till Julia. Det hände mycket busigheter på vägen till Julia och ännu fler när vi väl var framme. Vi delade med oss av våra galnaste pinsamheter och ännu senare hoppade vi i bubbelpoolen och satt där ytterligare några timmar. Det var verkligen en fin kväll tjejer ♥



Idag var jag uppe 07:30 och 07:50 var jag i Allébadet för att öva luciasim igen! Galet trött men jag är ju en krigare, det vet ni! Nu ska jag kila iväg till pappa sen vidare mot Pålsboda och Viktors pappa som fyller år. Full rulle! Nedan ser ni min julklapp från lillebror, fick den i förskott! Tack bror♥





24 DAGAR KVAR TILL JULAFTON

Min eftermiddag har varit så mysig! Utanför simhallen, i caféterian, var det fullt med olika stånd som sålde smink, doftgrejer, mössor m.m. när jag var på väg upp för att träna. Det var även en jätteduktig kille som spelade gitarr och sjöng så det hördes in i hela simhallen. Det bjöds på pepparkakor och glögg och hela jag fylldes med julkänsla vilket varade under hela träningen. Träningen i sig gick superbra, jag är nöjd med min insats. Det märks att jag har legat i några månader nu, allt känns så galet mycket bättre än förr. Efter träningen hade vi sån tur att vi fick mysa ute i kylan i badtunnan (som endast stod där idag) Dock råkade vi smälla igen dörren efter oss och blev därför utelåsta... Men efter att ha myst väldigt länge i tunnan bankade vi på dörren och blev insläppta av en snäll liten tant. Dagens räddare♥ Nu tänker jag mysa ner mig i sängen!


RSS 2.0